Huisspitsmuis vangen

Spitsmuis in huis? - kijk-op-ongedierte

 1. Alle soorten kunnen wel eens in gebouwen voorkomen, maar de huisspitsmuis relatief vaker. De grootte varieert, Spitsmuizen vangen met dierlijk lokaas
 2. der beweeglijk. Spitsmuizen zijn nachtdieren, maar zijn soms ook wel overdag actief, zelden in de ochtenduren
 3. De huisspitsmuis is een beschermde inheemse diersoort (artikel 4, eerste lid, Voor het doden, vangen, verjagen e.d. mogen alleen vallen worden gebruikt

Spitsmuizen zijn nuttig, dus niet bestrijden maar were

Spitsmuizen in huis krijg je niet weg door het strooien van gif. Deze muis is namelijk een vleeseter. Omdat de muis beschikt over een muskusklier (en dat ruik je. Uiterlijk. De huisspitsmuis heeft een grijsbruine vacht. De buik is iets lichter dan de rug, maar de overgang van rug naar buik is geleidelijk waardoor hij eenkleurig. OB en P helpt u snel van de huisspitsmuis af en zorgt ervoor dat ze niet dan eerst weg vangen met vallen voordat je de opening gaat afdichten met speciale.

Er zijn verschillende soorten muizen. Zo is er de bosmuis, de huismuis, de veldmuis en de huisspitsmuis. We beschrijven de kenmerken van de muizen De huisspitsmuis, Crocidura russula, met veel fotoos van Hans en Hania Berdy

De huisspitsmuis (Crocidura russula) is een insectenetend zoogdier in de familie van spitsmuizen. Hij komt geregeld bij menselijke nederzettingen voor,. De huisspitsmuis heeft een 2 à 3-tal worpen per jaar van vijf tot zeven jongen. De moeder neemt de jongen al erg vroeg, na 1 week, mee op sleeptouw Huisspitsmuis (Crocidura russula) Kleine dwergspitsmuis (Sorex minutissimus) Tuinspitsmuis (Crocidura suaveolens) Tweekleurige bosspitsmuis (Sorex coronatus De spitsmuis, ook wel huisspitsmuis genoemd, is grijsbruin en bekend om zijn multifunctionaliteit: hij kan zelfs zwemmen

Spitsmuizen Pestfre

 • Katten vangen ze wel, maar eten ze daarom niet op. Dood voor niks dus. Hoewel: En dat geldt ook voor de huisspitsmuis: ook die is een cultuurvolger
 • Katten bijvoorbeeld vinden het heerlijk om een muis te vangen voor zijn baas of bazin en het maakt voor de kat niet uit wat voor soort muis het is
 • Omdat de huisspitsmuis geen knaagdier is, De muizen doden kan door ze te bestrijden met één van de gifsoorten of vangen met klemmen cq elektrische muizenvallen
 • Hoe vind je de foto van deze huisspitsmuis? - een muizenklem zetten is om huismuizen te vangen. En veldmuizen die in het najaar de huizen opzoeken

Zelf breekt Joeri een lans voor muizen. Hij vangt een huisspitsmuis, een bosmuis en een rosse muis. Stuk voor stuk laat hij ze van dichtbij zien aan de. Huisspitsmuis Veldspitsmuis Is het een grote spitsmuis en zitten er Microsoft Word - zoekkaart muizen vangen-nieuw.doc Author: goedele_verbeylen Created Date

Huismuis. De huismuis is een vindingrijk, nieuwsgierig en kieskeurig knaagdier dat zich moeilijk laat vangen. Zoals zijn naam al prijsgeeft, leeft de huismuis graag. Weer eens een huisspitsmuis, Crocidura russula, Spitsmuis met maden MuseonDenHaag. Loading Huiskatten vangen hen ook,. Uit een tussenstand van de resultaten van het project Wat vangt de kat, waarbij kattenbaasjes opgeroepen worden om de prooien van hun dieren online te me..

Plug In Pest Free units voor het verjagen van ratten en muizen uit je huis of bedrijf en voor het onder controle houden van kakkerlakken en zilvervisjes. Plug In Pest. Uit de familie van de spitsmuis mag alleen de huisspitsmuis in gebouwen en op erven bestreden worden, Kooi- en kantelvallen vangen de muis levend,. Met de actie 'Wat vangt de kat' probeert Natuurpunt het grote publiek en vooral hun huiskatten in te schakelen om Huisspitsmuis en Huismuis bleek de actie een. Wet natuurbescherming: ontheffing voor het vangen van diverse bosspitsmuis, huisspitsmuis, rosse woelmuis, tweekleurige bosspitsmuis, veldmuis, waterspitsmuis Soort Toegestane middelen vangen Aardmuis Vangkooi en kastval Huisspitsmuis Vangkooi en kastval Kleine watersalamander Schepnet Konijn Vangkooi,.

Spitsmuis Lijf van een muis, snuit van een egel Veel muizen zijn knaagdieren, maar níét de spitsmuis. Dit zoogdiertje, dat wel veel weg heeft van een muis, is een. De muizenval is nog steeds het meest gebruikte middel om muizen mee te vangen. Bekijk de voor- en nadelen. Bespaar op muizenvallen bij webshop

Spitsmuizen Muizen bestrijde

 1. Welke middelen mogen tegen een plaag worden gebruikt? De beoordelingen van de toegelaten middelen zijn voor een groot deel openbaar (zie Toelatingen databank)
 2. ∼ huisspitsmuis ∼ konijn ∼ ondergrondse woelmuis ∼ ree ∼ rosse woelmuis soorten te vangen en hun vaste voortplantingsplaat
 3. g: ontheffing voor het vangen van diverse bosspitsmuis, huisspitsmuis, rosse woelmuis, tweekleurige bosspitsmuis, veldmuis, waterspitsmuis

Gisteren vond ik weer eens een huisspitsmuis, Huiskatten vangen hen ook, maar die laten een spitsmuis, na ermee gespeeld te hebben, dood achter huisspitsmuis (c) Photo Endemica Op het vastenland hebben ze schoon water nodig waar ze al zwemmend larven van libellen, waterkevers en kleine visjes vangen Tegen de bosmuis en huisspitsmuis is het uit de buurt van de muizen en voer ze extra zodat ze niet in de verleiding komen om een vergiftigde muis te vangen en.

Video: De Huisspitsmuis (Crocidura russula) De Zoogdierverenigin

•Huisspitsmuis: 4-10 mm lang, 3-4 mm dik, in klonten aaneen, ook tegen verticale oppervlakken, -Vangen levend -Minimaal dagelijks controlere Huisspitsmuis (Crocidura russula Als het om een andere soort muis gaat dan de huismuis is het bij wet verboden om deze te vangen en in een kooitje. De huisspitsmuis rukt de laatste jaren flink op. Nog nooit zijn zoveel exemplaren gevangen als in het afgelopen jaar. Maar mogelijk kan de huidige koude winter de. Hoewel muizen overal in Vlaanderen voorkomen en een belangrijke plek hebben in de voedselketen, is er maar weinig bekend over hun precieze verspreiding. Om die leemte. Het verblijfsgedeelte van de vallen wordt tijdens het vangen gevuld met droog Opvallend afwezig in de droge terreindelen was de huisspitsmuis, di

Cookies op Metronieuws.nl. Metronieuws is onderdeel van TMG. De Metronieuws website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken i) voor functionele en. Spitsmuizen leven dus van insecten bij uw in huis en zijn daarom niet zo gemakkelijk te vangen als dus preventie is het belangrijkste.Bosmuis,huisspitsmuis en. Info over veldmuis vangen. Resultaten van 8 zoekmachines Huisspitsmuis; Mol; .nl in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Noord Holland en de Zoogdiervereniging een cursus 'vleermuizen vangen en hanteren.

Index(klik op de naam van het verslag voor een directe link)De huisspitsmuis rukt opJaarverslag zoogdierenwerkgroep 2010Braakballen pluize • huisspitsmuis • konijn vangen/verplaatsen inschakelen gecertificeerde vanger/verplaatser. Title: Soortenbescherming Author: Rienko van der Schuu Maar als dat zo was had ik ze wel vaker moeten zien lopen op me kamer en anders vang ik ze ook als ik ze zie. Where's my fear??? zondag 16 januari 2005 @ 00:01:06 #13.

Huiskat vindt vogels vangen maar lastig. gevolgd door de huisspitsmuis met 683 meldingen Het onderzoek 'Wat vangt de kat' begon twee jaar geleden.. Wat vangt de kat? Onder die naam de huisspitsmuis en de huismuis. 'Opvallend is dat de huismuis, toch een typische soort in en rond onze woningen,. Huisspitsmuis; Weringsmaatregelen; Oorwormen; Papiervisje & Ovenvisje; Pissebedden; Ratten. Vangen is een optie als er een paar mussen binnen een gebouw zitten Muizen tellen - Natuurpunt wat vangt de kat - soorten muizen spotten Huisspitsmuis (Crocidura russula) Kenmerken: - Spitse snuit - Witte tande Anticimex helpt u knagende muizen bestrijden. Bel GRATIS 0800/96 900 voor een snelle, discrete en efficiënte muizenbestrijding

De relevante artikelen voor het beschermingsregime voor andere soorten staan in Hoofdstuk 3 in de artikelen 3.10 en 3.11 van de Wet natuurbescherming Felix en Minoe vangen jaarlijks heel wat muizen. Vaak brengen ze hun trofee mee naar huis om aan hun baasje te tonen. Huisspitsmuis (174) en Huismuis (86) huisspitsmuis), ratten, katten en vogels zoals kauwen en steenuilen maken immers graag dat u steenmarters niet mag vangen of doden. Overigens heeft dat ook weini als was de spitsmuis 'n kat die 'n muis vangt. Bij 4. Ik denk dat mijn spitsmuis een Crocidura russula ofwel Huisspitsmuis is. Ad 5

Indien het vangen, de huisspitsmuis en de veldmuis als deze dieren zich bevinden in of op gebouwen of daarbij behorende erven of roerende zaken. Huisspitsmuis . ISSN 0925-1006 Zoogdier verschijnt vier keer per jaar en is een gezamen tracht alle dieren te vangen en indivi. spitsmuizen zijn gaan vangen. Uit onderzoek is gebleken dat de twee Daarom woont een bosspitsmuis in het bos, en de huisspitsmuis, u raadt het al..

Video: Huisspitsmuis - OB en P - Ongedierte Bestrijding en Preventie Braban

Muizen in verschillende soorten, maar hoe moeten ze bestreden worden

Huisspitsmuis (Crocidura russula) De soort is in 2016 met 28 exemplaren aangetroffen in de braakballen van de Ook tijdens het vangen met lifetraps in d Huisspitsmuis; Weringsmaatregelen; Oorwormen; Papiervisje & Ovenvisje; Pissebedden; Ratten. Beverrat; duiven vangen de laatste duiven kunnen wij wegvange Niet eerder werd een poging gedaan om tot diep in het schor muizen te vangen. In huisspitsmuis, bosmuis, dwergmuis, aardmuis, en veldmuis ☐ vangen ☐ storen. Dit verbod is niet van toepassing indien de storing niet van wezenlijke invloed is op de staat van instandhouding van de . desbetreffende. te vangen met inloopvallen (zie De Baerdemaeker 2010) huisspitsmuis 8 10 9 10 woelrat 1 1 1 1 rosse woelmuis 3 4 6 6 veldmuis 160 154 180.

Vooral in toepassing op lokaas voor het vangen van vis, maar ook op lokaas voor het vangen van andere dieren. Woordsoort. Type: Bosmuis en Huisspitsmuis.. Deze week zien we in Zelf Geschoten een dagpauwoogvlinder verstrikt in een spinnenweb, een zwemmende ringslang, knagende huisspitsmuis, vastgeplakte watersnuffel. De huisspitsmuis is een algemene verschijning in de Lukt het niet om de dieren levend te vangen, kan je desnoods overgaan tot meer drastische maatregelen Knaagdieren In onze ongedierte gids vind u de meest voorkomende ongedierte soorten, hierin kunt u ongedierte snel herkennen. Staat uw ongedierte hier niet bij, neem.

Gardensafari: avonturen met een huisspitsmuis

Huisspitsmuis met karavaan jongen Reiger met één poot vangt hapje Woensdag 20 maart 2019. Korhoen smullend in boom. Als je muizen in je huis niet snel vangt, waterspitsmuis, veldspitsmuis of huisspitsmuis) zou kunnen verklaren waarom je geen knaagsporen vindt De tweede spitsmuis op het menu van de kerkuil is onze huisspitsmuis. Misschien dat sommige katten ze om die rede ook niet vangen, maar veel katten vangen

Huisspitsmuis - Wikipedi

 • Ongedierte? Plaagdieren? Wat is eigenlijk het verschil? Geen. De term ongedierte klopt eigenlijk niet Een dier wordt pas ongedierte op het moment dat er overlast.
 • b. elke vorm van doden, verwonden, vangen of bemachtigen vanuit de in bijlage VI, gelden niet ten aanzien van de huisspitsmuis (Crocidura russula).
 • Katten vangen meer muizen dan vogels 06-04-2016, 11:55. 683 huisspitsmuis en 599 veldmuizen. Slecht 6 procent van de prooien bestond uit vogels
 • andere spitsmuissoorten, zijn prooi ook onder water vangt. Op het : vasteland bestaat gemiddeld 70% van zijn territorium uit water. op Texel: de huisspitsmuis
 • Bij de dieren is het verboden ze te vangen, verstoren of doden. huisspitsmuis en veldmuis wanneer deze zich in een gebouw of op erven bevinden
 • Play and Listen zelf breekt joeri een lans voor muizen hij vangt een huisspitsmuis een bosmuis en een rosse muis stuk voor stuk laat hij ze van dichtbij zien aan de.
 • Om vangen, onder zich hebben of op de bosmuis, de huisspitsmuis en de veldmuis voor zover deze dieren zich in of op gebouwen of daarbij behorende erven of.

Soorten muizen De spitsmuis - Anticime

Vooral de bosmuis is de klos. 785 keer werd dit muisje als prooi gemeld, gevolgd door de huisspitsmuis met 683 meldingen en de veldmuis die 599 keer. 1 De verboden, bedoeld in de artikelen 9 tot en met 11 van de wet, gelden niet ten aanzien van de huisspitsmuis vangen of bemachtigen van dieren,. muizen 100% insecteneters, maar de huisspitsmuis wil nog wel eens wat anders te vangen! Minou, die jaren lang bij de kachel heeft gelegen en zich vol heeft Vergeet ook geen vergunning voor het vangen van beschermde soorten aan te . Uit de familie van de spitsmuis mag alleen de huisspitsmuis in gebouwen en op erven Tot voor kort hadden de bijzondere, geheel zwarte waterspitsmuizen op Texel het eiland voor zich alleen. In 2006 werd echter de eerste huisspitsmuis er ontdekt

Spitsmuizen - Wikipedi

 • 5 De huisspitsmuis komt in de winter soms weinig gevoelig zijn voor het rattengif dat verkocht wordt in de winkel. De dieren zijn vrij gemakkelijk levend te vangen
 • vangen dieren kunnen overleven. Om bij het voer te komen passeren de dieren een inloopgedeelte waarin zich een mechanisme bevindt dat de val afsluit met ee
 • Huisspitsmuis Woclrat Noordse Woelmuis Veldmuis Dwergmuis Bosmuis Bruine rat Huismuis 1 -— -— 1 6 — 15 — 5 6 1 -— — 7 — 2 4 — 3 16 6 1 —

Soorten muizen in huis - Muizenplaag Bestrijde

Een lezer stuurde me een plat bruin insect met twee vliezige vleugels, die tot ver voorbij het kleine achterlijf naar achteren uitstaken. Hij had het op. Zelf breekt Joeri een lans voor muizen. Hij vangt een huisspitsmuis, een bosmuis en een rosse muis. Stuk voor stuk laat hij ze van dichtbij zien aan de kijker,. Haar ongewervelde prooien vangt ze niet waterspitsmuis dwergspitsmuis huisspitsmuis veldspitsmuis gewone (driekleurige) en tweekleurige bosspitsmuis 40-64 m

Video: Huisspitsmuis - Dolf Sieber

De optimale periode om muizen te vangen is in het najaar, Ongeschikt voor waterspitsmuis, maar interessant voor concurrent huisspitsmuis huisspitsmuis . Deze soort is in alle provincies onder voorwaarden vrijgesteld. Crocidura russula: Andere soorten (bijlage A van de wet) Zoogdieren-landzoogdieren Huisspitsmuis; Vleermuis; Veldmuis; Foto boek; Webshop; Contact; Wij bestrijden Vliegen kost heel veel energie en vleermuizen moeten dus veel insecten vangen om.

Woelmuizen in de tuin - melkbusshop

 • Mag je in het kader van de Flora en faunawet bosmuizen in een muizenval vangen? de veldmuis en de huisspitsmuis in en rond het huis ook bestreden worden met de.
 • Het jaagt onderwater en kan dan zelfs visjes vangen. Voor een leek is direct al aan het witte vlekje achter het oog te zien dat dit geen bosspitsmuis is
 • Omdat de huismuis niet als beschermde diersoort is aangewezen, gelden de verboden in de FF-wet om dit dier te vangen, doden, Huisspitsmuis; Knaagdieren; Veldmuis
 • Kenmerken van de huisspitsmuis zijn de duidelijke oren (niet in de vacht verborgen) en Ik heb een val, waarmee je ze levend kunt vangen
 • Daarnaast valt het in die tijd niet mee om muizen te vangen. huisspitsmuis huismuis bosmuis Het menu van een kerkuil kan heel verschillend zijn

hout beton schutting: Spitsmuis verjage

Vooral de bosmuis moest het bezuren, het beestje werd 785 keer op de foto's geteld. Op de tweede plaats staat de huisspitsmuis met 683 meldingen, gevolgd. Het is mogelijk dat je de huisspitsmuis in huis hebt, dit is een insecteneter en eten dus geen gifkorrels. Hoe je deze wel moet vangen weet ik niet

3.3. Beschermingsregime andere soorten; Artikel 3.10. Onverminderd artikel 3.5, eerste, vierde en vijfde lid, is het verboden: in het wild levende zoogdieren. Steppeklapekster Lanius lahtora pallidirostris met Huisspitsmuis Crocidura russula, Texel, en ving soms tot op vijf meter van de aanwezige vogelaars zijn prooien artikel 1 van de Vogelrichtlijn te doden of te vangen. 2. haas, huisspitsmuis, konijn, ondergrondse woelmuis, ree, rosse woelmuis, tweekleurige bosspitsmuis Kees Contant en Jaap Vliegenthart hebben op beide ecoducten 30 z.g. Lifetraps (vallen voor het levend vangen) neergezet. Huisspitsmuis. Bosmuis.

Spitsmuis gijssterk

Voor de bestrijding van konijnen gebruiken wij onze fretten. Dit noemt men ook wel: fretteren. Een fretteur vangt op een diervriendelijke manier de konijnen levend weg Muizen kunnen soms klein en schattig lijken, maar zorgen vaak voor heel wat overlast. Omdat knaagdieren zich uitstekend kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en. moet worden dat deze drie soorten zich gemakkelijk laten vangen. Overzicht van de geplaatste vallen: Huisspitsmuis Rosse woelmuis Bosmuis (2 in 1 val Hoe een muis te vangen? Alle spitsmuissoorten komen wel eens in huis voor maar de huisspitsmuis relatief vaker dan de andere soorten Ook andere dieren zoals muizen (bosmuis, huismuis en huisspitsmuis), ratten, De Flora- en faunawet bepaalt dat u steenmarters niet mag vangen of. doden

Een muis zag je nog nooit van zo dichtbij! Wild van Dieren VTM

Voor de bosmuis geldt een algehele vrijstelling van het verbod dit dier te doden, te vangen, etc. (artikel 16e, Huisspitsmuis; Knaagdieren; Veldmuis; Zwarte rat bakje met Huisspitsmuis en Bosspitsmuis (rechts) (foto's: Robin Reynders) Voeren Figuur 2. Welk dier is er op getraind om muizen te vangen en laat meteen d

Bij deze familie onderscheiden we o.a. de huisspitsmuis, de veldmuis, vallen die levend vangen en met daarvoor toegelaten biociden.. Alleen uilen die goed vogels kunnen vangen overleven het wel. De huisspitsmuis leeft voornamelijk in de omgeving van de bebouwing en wordt ook vaak i Vroeger werden honden op boerenbedrijven gewoon gehouden om ratten te vangen. Of ze ze ook Recent onderzoek heeft aangetoond dat de huisspitsmuis.

Bosmuis, Dwergmuis, Dwergspitsmuis, Gewone bosspitsmuis, Huisspitsmuis, Ondergrond-se woelmuis en Tweekleurige bosspitsmuis. te verwonden, te vangen Tevens zijn echter de egel, waterspitsmuis, huisspitsmuis, hermelijn, laatvlieger, gewone dwergvleermuis, te doden, te verwonden, te vangen,. In de 180 vangbekers die in 2009 zijn geplaatst voor het vangen van bodemdieren zijn in totaal 4565 van muizen (waarschijnlijk huisspitsmuis,. schor muizen te vangen. muis en de huisspitsmuis waren echter op het grootste aantal locaties aanwezig. Te - vens kwam duidelijk naar voren dat de aan

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *